Maastoretkien jälkeen punkkitarkastus

Uutiset

Samuli Kinnari

- MAINOS ALKAA -

- MAINOS LOPPUU -

Suomen Reumaliitto ry muistuttaa retkeilijöitä punkkitarkastuksen tärkeydestä. Puutiaisen puremasta voi seurata Lymen borrelioosi, joka on Borrelia-bakteerin aiheuttama monimuotoinen infektiotauti. Punkeista bakteeria kantaa noin joka kolmas. Arviolta joka 50-100:s puutiaisen purema aiheuttaa tartunnan.

Metsässä ja korkeassa heinikossa liikuttaessa on suositeltavaa pukeutua pitkiin housuihin sukat puntin yli nostettuna. Kaikille perheenjäsenille, myös lemmikkieläimille, on syytä tehdä maastoretkien jälkeen puutiaistarkastus ja poistaa mahdollisesti löytyvät punkit. Epäilyttävien jälkioireiden, kuten laajenevan ihottuman, ilmaantuessa on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin.

Anna toimitukselle uutisvinkki! Voit vinkata myös anonyymisti.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat