Sähkölinjat vaaranpaikkoja

Uutiset

Samuli Kinnari

- MAINOS ALKAA -

- MAINOS LOPPUU -

Viime kesänä suurjännitteisten ilmajohtojen lähellä työskentely aiheutti kolme kuolemaan johtanutta sähkötapaturmaa. Turvatekniikan keskus muistuttaakin, että turvaetäisyyksiä on syytä noudattaa tinkimättömästi. Vaikka sähkölinjojen tapaturmat ovat yleensä sattuneet työtilanteissa, tulee myös vapaa-ajan harrastuksissa muistaa varovaisuus johtojen alla.

Suurjännitteellä sähkö ”hyppää” pienen ilmavälin yli, joten tapaturma voi aiheutua, vaikkei suoranaista kosketusta johtimeen tapahtuisikaan. Esimerkiksi nosturi, betonipumppausauton puomisto, kuorma-auton nostettava lava tai hiilikuituinen onkivapa voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Anna toimitukselle uutisvinkki! Voit vinkata myös anonyymisti.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat