Tavallisetkin kalat kiinnostavat

Uutiset

Samuli Kinnari

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos kerää kansalaisilta tietoja Suomen kalojen esiintymistä selvittävää Kala-atlasta varten. Teos on tärkeä apuväline, kun seurataan kalakannoissa ja lajien levinneisyydessä tapahtuvia muutoksia. Kalojen esiintymisen perusselvitystä tarvitaan esimerkiksi tutkittaessa ympäristön muutosten vaikutuksia kalastoon ja vesistöihin.

Kala-atlaksen tavoitteena on mahdollisimman hyvä alueellinen kattavuus. Siksi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on kiitollinen kaikista varmoista tiedoista, myös aivan tavallisimpienkin kalojen osalta. Harrastuskalastajien puoleen on käännytty, koska esiintymistietojen kerääminen rajallisin tutkijavoimin olisi vaikea tehtävä.

Vastaukset voi jättää internetissä osoitteessa http://www.rktl.fi/kala/kala-atlas/kyselykaavake.html. Vastaavat tiedot voi toimittaa myös tavallisena kirjeenä.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top