Talousongelmia useimmilla kaupallisilla radioilla

Uutiset

Samuli Kinnari

Viime vuonna kaupallisten radioiden liikevaihto kasvoi, mutta useimpien kannattavuus heikkeni. Vaikka kaksi kolmasosaa radioista tekee tappiota, on joukossa myös hyvinkin kannattavaa tulosta tekeviä asemia.

Kaupallisten radioiden liikevaihto oli viime vuonna keskimäärin 2,5 miljoonaa markkaa. Liikevaihdon kasvu oli keskimäärin 2,2 prosenttia. Kaupallisten radioiden yhteenlasketun liikevaihdon arvioidaan olevan noin 270 miljoonaa markkaa.

Heikentyneen tuloksen lisäksi kaupallisten radioiden omavaraisuusaste heikkeni. Suhteellinen velkaantuneisuus ei kuitenkaan kasvanut samassa suhteessa.

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämä selvitys perustuu 28 kaupallisen radion vuoden 2000 tilinpäätöstietoihin.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top