Nuorisotoimen hieno vastaus

Kolumni

Samuli Kinnari

- MAINOS ALKAA -

- MAINOS LOPPUU -

Vammalan nuorisotoimi aloittaa lokakuussa vapaaehtoisten nuorisotyöntekijöiden kouluttamisen. Kurssista kiinnostuneita aikuisia rekrytoitiin taannoin lehti-ilmoituksella. Koulutuksen aloittaminen on positiivinen asia.

Nuorison pahoinvointi on tullut esiin muun muassa monissa viime aikaisissa tutkimuksissa. Huonolle ololle on varmasti monia syitä, joista yksi lienee teini-ikäisten kulttuurin selkeä muuttuminen. Nuorten maailma on yksinkertaisesti kovempi kuin ennen.

Kun kulttuuri on tullut raaemmaksi, on turvallisuus muodostunut yhä tärkeämmäksi arvoksi. Yksi merkittävä turvallisuuden edesauttaja on välittäminen. Pelkän nuorten valvonnan sijaan nuorisotyössä pitäisikin yhä enemmän keskittyä ohjatun, mielekkään toiminnan järjestämiseen.

Vammalan nuorisotoimi vastaa kurssin järjestämällä hienosti ja nopeasti nuorten toiveisiin, jotka tulivat esiin Sylvään koululla tehdyssä kyselyssä. Oppilaat halusivat muun muassa kattavampaa katupartiointia viikonloppuiltoihin.

Anna toimitukselle uutisvinkki! Voit vinkata myös anonyymisti.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat