Yli puolet nuorista osallistuu järjestötoimintaan

Uutiset

Samuli Kinnari

Useampi kuin joka toinen 10-29 -vuotias on tavalla tai toisella mukana järjestöelämässä. Tulos on käytännössä sama kuin vuonna 1998 tehdyn tutkimuksen. Nuorten järjestökiinnittyneisyyttä on tutkinut opetusministeriö.

Suosituimpia järjestöjä nuorten keskuudessa ovat urheiluseurat tai liikuntajärjestöt. Niihin kuuluu 28 prosenttia kaikista nuorista. Seuraavaksi suosituimpia ovat opiskelija- ja koululaisjärjestöt.

Vähiten nuoria osallistuu ihmisoikeusjärjestöjen työhön. Myöskään poliittiset järjestöt eivät juurikaan kiinnosta.

Järjestöihin tällä hetkellä kokonaan kuulumattomista nuorista 67 prosenttia voisi ajatella toimivansa erilaisissa harrastusjärjestöissä tai -kerhoissa. Nuorten harrastusjärjestöillä on siis lähes 410 000 potentiaalista nuorta, jotka eivät ole missään järjestössä mukana.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top