Kaatuneet puut saattavat kykkiä pientareilla kevääseen

Uutiset

Samuli Kinnari

Syysmyrskyt kaatoivat 1. ja 15. marraskuuta runsaasti puita Etelä- ja Keski-Suomen teille. Paikoin jopa liikenteen kulku estyi. Runsaasti runkoja rojahteli myös Äetsästä Hämeenkyröön kulkevan maantien 249 pientareille.

Myrskyn aikana ja heti sen jälkeen palo- ja pelastuslaitokset sekä Tiehallinnon urakoitsijat raivasivat kaatuneet puut, jotta liikenne pääsi kulkemaan. Mukana töissä oli myös yksityisiä kansalaisia. Puiden osia ja runkoja on kuitenkin edelleen runsaasti tiealueilla ajoratojen reunoilla.

Kaatuneiden puiden raivauksesta vastuussa ovat maanomistajat. Tiehallinto onkin toivonut metsänhoitoyhdistysten järjestelevän puiden poiston omilla alueillaan. Jos raivaustyön yhteydessä työskennellään ajoradalla, siihen tarvitaan Tiehallinnon lupa.

Tiealueen pitää muun muassa turvallisuussyistä olla raivattu. Alue ulottuu metrin etäisyydelle yli reunaojan tai luiskan tai leikkauksen ulkosyrjän.

Tiehallinto poistaa maanomistajilta raivaamatta jääneet puut ensi keväänä, koska talvella lumi haittaa raivausta tai voi jopa estää työt. Puut siirretään tiealueen ulkopuolelle ja siitä voidaan laskuttaa maanomistajaa.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top