Joulusta eroon

Kolumni

Samuli Kinnari

Voi tuska ja ahdistus! Joulu vilahti taas ohi hieman liian nopeasti. Loppiaisena en vielä malttanut kerätä koristeita kaappiin, mutta lauantaina puiset tontut kumppaneineen päätyivät pahvilaatikkoon.

Minä pidän joulun ajasta. Silloin ilmassa on jonkinlaista lämminhenkistä taikaa. Ihmisetkin ovat tavallista ystävällisempiä toisilleen. Eikä se ole klisee, vaan totta.

Nyt on tammikuu jo puolivälissä. Lehtien palstat pursuilevat iänikuisia kinkunsulatusvinkkejä ja matkatoimistot myyvät hyvää kyytiä jo kesäreissuja. Kaiken kukkuraksi pitäisi olla äärettömän positiivinen ja riemuita pitenevistä päivistä. Ja pah! Allekirjoittanut käy parhailla kierroksilla syksyllä.

Sanokaa mitä sanotte, mutta minä jätin tänäkin vuonna sen metallisen sähkökynttelikön kirjahyllyyn. Poltan sitä suunnilleen päivittäin. Ehkä myös säästän viime vuoden tapaan tölkillisen jouluglögiä juhannukseksi ja poltan kruunukynttilöitä kesäkuussa. Ihan vain siitä ilosta, että saan tuon kaiken tehdä.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top