Synkkä vuosi tieliikenteessä

Kolumni

Samuli Kinnari

Tielaitoksen ennakkotietojen mukaan Pirkanmaan tieliikenteessä kuoli viime vuonna 47 henkilöä. Se on 24 henkilöä enemmän kuin vuonna 2000. Maakuntien välisessä vertailussa Pirkanmaa sijoittui synkän tilaston kakkoseksi.

Tieliikennekuolemien rajun kasvun syitä on hankala arvioida. Ehkä ajotavat ovat muuttuneet holtittomammiksi. Vai ovatko kasvavat liikennemäärät syynä? Kenties sattumallakin on oma osansa Pirkanmaan tieliikenteen ikävään vuoteen.

Joka tapauksessa jokaisen autoilijan kannattaa muistaa, että vastuu auton kuljettamisesta on aina kuljettajalla. Yksikään lumisade tai jäinen tie ei ole autoja ojaan ajanut. Kulkupelin suunnan määrää hankalissakin keliolosuhteissa ratin takana istuva.

Toivottavasti alkaneen vuoden päätteeksi ei kirjata yhtä synkkiä lukuja kuin viime vuonna.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top