Kevään yhteishaku alkoi

Uutiset

Samuli Kinnari

Valtakunnallinen yhteishaku niin sanottuun toisen asteen koulutukseen eli ammatillisiin perustutkintoihin, päivälukioihin ja osaan kansanopistojen linjoista käynnistyi maanantaina. Yleinen hakuaika ensi syksynä alkavaan koulutukseen kestää 15. helmikuuta saakka. Se koskee niitä hakijoita, jotka ovat päättäneet peruskoulun tai lukion tai niitä vastaavat opinnot jo aikaisemmin. Tällöin hakevat myös ne peruskoulussa parhaillaan olevat opiskelijat, jotka pyrkivät sellaisiin ammatillisiin oppilaitoksiin, joissa järjestetään pääsy- tai soveltuvuuskoe. Samoin niiden abiturienttien, jotka haluavat suorittaa jonkin ammatillisen perustutkinnon, tulee jättää hakulomakkeensa tässä vaiheessa.

Kevään yhteishaun toinen hakuaika on 4.3.-22.3. Se on tarkoitettu niille peruskoulun päättöluokkalaisille ja kansanopistojen peruskoululinjalla parhaillaan opiskeleville, jotka hakevat muihin kuin pääsy- tai soveltuvuuskokeita järjestäviin oppilaitoksiin.

Länsi-Suomen läänissä on suomenkielisessä koulutuksessa tarjolla noin 30 000 aloituspaikkaa, joista 17 015 ammatillisissa perustutkinnoissa ja 12 821 lukioissa. Lisäksi kansanopistojen peruskoululinjoilla on tarjolla 232 paikkaa. Lukion aloituspaikoista Pirkanmaalla on 3 016 ja Satakunnassa 1 820. Perustutkinnon aloituspaikkoja puolestaan on Pirkanmaalla 4 001 ja Satakunnassa 2 457.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top