Menikö kahvilasi muodista?

Kolumni

Samuli Kinnari

Muutama vuosi sitten kahviloissa alettiin jostain syystä tarjota sumppia juomalaseista. Se oli kai trendikästä, muttei kylläkään kovin käytännöllistä. Kuuma kahvi ja korvaton lasi kun eivät ole toimiva yhdistelmä. Niinpä laseihin viriteltiin mitä mielenkiintoisimpia pahvikauluksia, jotta juojan näpit eivät olisi palaneet.

Nyt sumpin tarjoaminen juomalasista vaikuttaa olevan hyvin tavallista – jollei junttimaistakin. Trendikästä taitaa yllättäen olla kahvin kaataminen kuppiin.

Helsingin Sanomien Nyt-liitteen väki tuntuu olevan hyvin tympiintynyt sumpin tarjoamiseen juomalasista. ”Tee tai kahvi kuuluu hintaan, mutta se pitää juoda typerästi pahvilla päällystetystä lasista”, kommentoi lehti taannoin lounaspaikka-arvostelussaan erään ravintolan linjaa. Samassa jutussa toinen ruokapaikka herätti seuraavanlaisen toteamuksen: ”Lounaaseen kuuluu Rosson raasteita muistuttava salaattipöytä sekä tyhmästi lasista tarjoiltu kahvi.”

Kahvi pysyköön kupissa ja vesi lasissa.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top