Äetsä motissa

Kolumni

Samuli Kinnari

VR ilmaisi taannoin halukkuutensa lopettaa junien pysähdykset Äetsässä. Pysähdysten lopettamista perustellaan matkustajien vähäisyydellä ja muun muassa kunnossapidosta aiheutuvilla kustannuksilla.

On hyvin valitettavaa, jos junien pysähtyminen Äetsässä loppuu. Jo nykyisellään koko julkinen liikenne on kunnassa retuperällä. Esimerkiksi linja-autolla matkustaminen edellyttää Äetsässä omaa autoa, jotta pääsee pikavuoropysäkille. Tampereen ja Turun väliä hyvin taajaan liikennöivät bussithan eivät koukkaa valtatieltä kunnan keskustaan. Junien pysähtyminen puolestaan on vähentynyt vuosien varrella. Nykyisin esimerkiksi työmatkojen tekeminen Äetsästä julkisen liikenteen kyyditsemänä naapurikaupunkeihin tai vaikka Tampereelle on liian vaikeaa.

Jos junien pysähtyminen Äetsässä loppuu, pitää kunnasta ehdottomasti järjestää korvaava liikenne Vammalan asemalle. Ja kustannuksista tulisi VR:n huolehtia.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top