Nestesaippuoita vedetty markkinoilta

Uutiset

Samuli Kinnari

Tamperelainen GS-yhtymä Oy on vetänyt valmistamiaan saippuoita markkinoilta. Hyllyistä poistettiin kaikki Seide Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-saippuat. Yhtiö veti markkinoilta myös Kesko Oyj:lle valmistamansa Pirkka-sarjan vaaleansinisen ja vaaleanpunaisen nestesaippuan sekä Inex Partners Oy:lle valmistamansa Daily Soft-, Fresh- ja Family-nestesaippuat.

Kuluttajaviraston teettämissä tutkimuksissa Seide-nestesaippuoista löytyi hyvin korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia. Perhe-nestesaippuasta todettiin lisäksi Serratia marcescens -nimistä bakteeria, joka voi aiheuttaa heikkokuntoisille terveyshaittoja. Vastustuskyvyltään heikkokuntoiset – vanhukset, vakavasti perussairaat tai antibioottikuurilla olevat – voivat saada bakteerin johdosta virtsatie- tai haavainfektion.

Saippuat valmistanut GS-Yhtymä Oy on ilmoittanut selvittäneensä, että epäpuhtaudet johtuvat virheestä raaka-aineessa ja epäpuhtauksista tuotantolinjassa. Valmistaja on ilmoittanut myös ryhtyneensä toimenpiteisiin.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top