Talvirengaskausi lähestyy

Uutiset

Mika Hyssi

Syksyn ensimmäiset liukkaat kelit yllättävät autoilijat joka vuosi ja liikenne joutuu kaaokseen. Autoliitto kehottaa kaikkia autoilijoita huolehtimaan omatoimisesti renkaiden kunnosta ja valitsemaan autoon oikeat talvirenkaat.

Lain mukaan talvirenkaita pitää käyttää joulu-, tammi- ja helmikuun ajan. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän ajankohdan ollessa määräävä. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, kun keli sitä edellyttää. ”Viimeistään nyt pitää tallin nurkilta kaivaa talvirenkaat esille ja tehdä muutamia tarkistuksia, jotta talvi saadaan turvallisesti taitettua. Talvirenkaat ovat halpa henkivakuutus, jossa ei kannata säästellä. Laki määrää talvirenkaiden urasyvyydeksi vähintään 3 mm, mutta turvallisuussyistä suositus on kuitenkin vähintään 4-5 mm”, sanoo Autoliitto ry:n tekninen asiantuntija Pasi Montonen.

Renkaista on tarkistettava kulutuspinnan urasyvyys ja kuluneisuuden tasaisuus, nastojen kunto ja määrä, ilmanpaineet sekä renkaan rungon silmämääräinen tarkistus. Renkaat ovat auton ainoat kiinnekohdat ajoradan pintaan, jolloin epätasaisesti kuluneet renkaat aiheuttavat huonontuneen ajotuntuman. Syynä epätasaiseen kulumiseen ovat yleensä liian alhaiset rengaspaineet, virheellinen tasapainotus, väärät ohjauskulmat tai kuluneet iskunvaimentimet.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top