Pyhän Olavin kosteusongelma syksyllä järjestykseen

Uutiset

Samuli Kinnari

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon lattian alla muhiva kosteus on hidastanut kirkon sisätilan maalaustöiden aloittamista. Taiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala ovat heinäkuusta alkaen tehneet paikan päällä materiaalikokeita ja valmisteluita, mutta ensimmäisten varsinaisten kuvien toteuttaminen saattaa siirtyä ensi kevääseen.

Vammalan seurakunta ja Museovirasto yrittävät yhdessä löytää ratkaisun kirkkosalin kuivattamiseksi ja maaperän kosteuden saamiseksi kuriin. Museoviraston yli-intendentti Sakari Mentu on luvannut, että korjauksiin ryhdytään syyskuun aikana.

Kirkon alapohjan kosteutta on tarkkailtu kirkon jälleenrakennustöiden valmistuttua vuodesta 2003 alkaen. Kosteusongelman juuret juontavat todennäköisesti 1960-luvulla tehtyyn peruskorjaukseen. Tuolloin kirkon perustuksia vahvistettiin betonikuorella, joka tukki ilmastointiaukkoja.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top