Aplodit ja aaltoliikettä!

Kolumni

Tanja Kallio

Olen lukenut tästä suuresta sulkaprojektista, jota suunnitellaan Superin liikenneympyrään. Koska Sastamala, entinen Vammala, on kirjakaupunki, niin miksi ei sulkaa liikenneympyrään? Hyvä idea. Mutta se kaikki keskustelun ja rahan määrä, joka tähän projektiin kulutetaan, on taas sanoinkuvaamaton. On paljon erilaisia projekteja, jotka tarvitsevat rahaa toteutuakseen, mutta myös suunnitteluun. Ja se suunnitteluun menevä raha on suuri.

Olen useaan otteeseen ajellut kyseisestä liikenneympyrästä ja täytyy sanoa, ettei ole silmää hivellyt, kun ympyrää ei ole millään lailla laitettu kuntoon. Sitten kuulin, että maa tasoitetaan ja ympäristö valmistellaan sulkaa varten. Hyvä, siitä tulee visuaalisesti paremman näköinen. Ajoin ympyrästä uudellen tällä viikolla. Katsoin ympyrää ja näin, että sulka oli tuotu paikoilleen. Oli sen joku muukin huomannut, sillä sulasta kirjoitettiin paikallisessa lehdessä.

Nyt on aika mielipidekirjoitusten, joita todellakin odotan ja ennustan tulevan. Tässä ensimmäinen, kirjoittajana Tanja Kallio Sastamalasta:

Arvoisat lukijat, näin eräänä päivänä, kuinka Superin liikenneympyrä oli saatu vihdoin tasoitettua. Ja siihen oli ilmestynyt sulka. Tiedän kyllä, että suunniteltu sulka on paljon isompi ja näyttävämpi, mutta tämänhetkinen on kaunis ja yksinkertainen. Itse en pidä linnunsulan tuomista liikenneympyrään minkäänlaisena irvimisenä, mutta joku saattaa niinkin sen kokea. Minulle tämä kaunis, pieni, luonnosta saatu sulka edustaa sitä suurta huumoria, pilkettä silmäkulmassa, jota pitää tässäkin asiassa löytyä. Joka ikinen kerta kun tulen Superin kohdalle ympyrään, katson, onko sulka vielä paikallaan. Jos on, hymyilen. Kuka ikinä sen sulan ympyrään on vienyt ansaitsee aplodit ja aaltoliikettä…

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top