Kouluun

Kolumni

Tanja Kallio

Kävin kaupassa ja ostoslistani näytti tältä: Reppu, penaali, viivotin, lyijykyniä, hyvä pyyhekumi, terotin (ei mikään rimpula), kuulakärkikyniä sekä yliviivaustusseja. Menin kauppaan ihan intoa piukassa ja ajattelin, että nyt tämä on paljon helpompaa kuin ennen. Nimittäin repun ostaminen.

Muistan, kuinka ala-asteelle mennessäni repun ostaminen oli erittäin tarkkaa. Värin ja mahdollisten kuvioiden piti olla itseni hyväksymiä, kukaan muu ei reppua saanut minulle valita. Kun pääsin kaupan ovesta sisälle ja löysin reppuvalikoiman, minuun iski suuri haikeus entisajoista. Se repun ostaminen olikin yhtä tunteentäyteistä ja vaikeaa kuin 7-vuotiaanakin. Jouduin lopulta käymään kolmessa eri kaupassa, ennen kuin löysin haluamani. Maksoin, lähdin kaupasta ja kasvoni valtasi onnellinen hymy.

Penaalin ja sen sisällön kanssa kävi helpommin. Tosin kynäpenaalin ulkonäkö sekä sen sisällön toimivuus ovat tärkeitä asioita ja kyllä niihinkin sain käytettyä aikaa. Matkaan mukaan tarttui myös Nalle Puh -vihkoja sekä sellaisia toisenlaisiakin suloisia nallevihkoja. Nämä kuuluivat osastoon ”Minulla on tuhat vihkoa, mutten voinut olla ostamatta”. Kun tulin kotiin laitoin penaalin ja tykötarpeet reppuun ja repun odottamaan keittiöön päivää, jolloin koulu alkaa. Seitsemän vuotta olen tehnyt töitä ja opiskellut musiikkia, nyt on aika opiskella oikein kunnolla ja tehdä sen jälkeen lisää töitä.

Vaatteet pitää vielä katsoa, miettiä visuaalisuus ja muistella takaumana, kuinka lukioaikana raahustin gollege-paidassa, verkkareissa sekä lenkkareissa pitkin käytäviä, kun muut tulivat tip top -tällättyinä vastaan. Mielestäni silloin oli tärkeintä, että jos koulussa täytyy (saa) käydä, niin tehdään se sitten ainakin rennosti ja mielekkäissä vaatteissa. Näin ajattelen edelleen. Olen vannoutunut verkkariartisti. Joten lähdenpä tästä katsomaan, että gollege-housut ja lenkkarit ovat valmiina. Näytän heti ensimmäisenä päivänä, että minä en vaatteilla opiskele.

Olen valmis. Rauma, täältä minä tulen! Olet valmis tai et.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top