Satakunnan Tykistörykmentin sotilasvala Sastamalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

KLIKKAA KARTTA ISOMMAKSI (aukeaa uuteen ikkunaan)

Tykistöprikaatin Satakunnan Tykistörykmentissä Niinisalossa heinäkuussa palvelukseen astuneet alokkaat vannovat sotilasvalansa Sastamalassa perjantaina. Sotilasvalan vannovia on alokkaita on noin 470.

Sastamalaan odotetaan paria tuhatta omaista ja muuta valavierasta. Pääosa varusmiehistä on Satakunnasta, Etelä-Pohjanmaalta, Pirkanmaalta, läntisestä Hämeestä ja Varsinais-Suomesta.

Valapäivä alkaa seppeleenlaskulla ja sotilasvakuutuksella Tyrvään kirkon sankarihaudalla kello 10. Sotilasvala järjestetään Hopun urheilukeskuksessa kello 11-11.40 ja ohimarssi Puistokadulla noin kello 12-12.30.

Sotilasvalakaavan esilukijana on sastamalalainen sotaveteraani Lauri Koski. Ohimarssin vastaanottaa Tykistöprikaatin komentaja, eversti Markku Myllykangas yhdessä sotaveteraani Kosken sekä Sastamalan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Pauli Pietilän kanssa.

Viihdekonsertissa Hopun urheilupuistossa kello 13.45 esiintyy Anneli Mattila, jota säestää Satakunnan Sotilassoittokunta. Kalustonäyttelyssä on esillä muun muassa raskasraketinheitin, ilma-alus ja Sisu-ajoneuvoja.

Yleisö on tervetullut seuraamaan päivän tapahtumia. Kaupungin keskustassa asukkaiden ja yritysten toivotaan liputtavan.

Sotilasvalatilaisuus päättyy kello 15, jolloin tuoreet tykkimiehet pääsevät lomille.

Valapäivän ohjelma

  • Seppeleenlasku ja sotilasvakuutus Tyrvään kirkon sankarihaudalla klo 10
  • Sotilasvala Hopun urheilukeskuksessa klo 11-11.40
  • Ohimarssi Puistokadulla n. klo 12-12.30. Puistokatu Sammonkadun ja Onkiniemenkadun välillä suljettuna muulta liikenteeltä. Pysäköintikieltoja Puistokadulla, Liekolankadulla, Santalahdenkadulla, Kävelykadulla, Lapinmäenkadulla ja Sammonkadulla.
  • Viihdekonsertti, Anneli Mattila & Satakunnan Sotilassoittokunta, Hopun urheilukeskuksessa klo 13.45
  • Kalustonäyttely Hopun urheilukeskuksessa
  • Tilaisuus päättyy klo 15

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top