Häijään urheilukentän kutistuminen puoleen hämmentää

Uutiset

Samuli Kinnari

Häijään urheilukenttä

Sastamalassa Häijään uuden urheilukentän yllättävä kutistuminen puoleen herättää keskustelua. Aihe on poikinut useiden tahojen allekirjoittaman aloitteen. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta otti asiaan kantaa keskiviikkoiltana.

Häijäässä vanha urheilukenttä jäi uuden päiväkodin alle. Hankesuunnitelma sisältää uuden 120 metriä pitkän ja 60 metriä leveän kentän rakentamisen. Kaavaan on kuitenkin vahvistettu puolet pienempi kenttä, eli 60 metriä pitkä ja 30 metriä leveä. Kentän puolittuminen hämmentää.

Kuluvan vuoden talousarviossa on erillinen määräraha kentän rakentamiseen. Kivituhkapintaisen ja mitoiltaan 120 x 60 metriä suuruisen kentän siirron kustannuksiksi on arvioitu 100 000 euroa.

Häijään koulupiirin asukasyhdistys, Mouhijärven Urheilijoiden pesäpallojaosto ja kestävyysurheilujaosto, Hyynilän Haka, Mouhijärven Malli sekä Häijään koulu vaativat, että Häijään urheilukenttä toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisena.

”Sarjapelejä ei postimerkkikentällä voi pelata”

Alkuperäisen kokoisen kentän toteuttamista puolletaan lukuisista eri näkökulmista. Esimerkiksi Häijään koulun väkeä huolettaa, miten pienempään kenttään saadaan mahtumaan kaikki tarpeellinen. Mouhijärven Urheilijoiden kestävyysurheilujaosto kertoo toimintansa merkittävästi lisääntyneen ja laajenevan edelleen, joten tilaa tarvitaan. Häijään kentällä on tässä iso merkitys. Pesäpallojaoston mukaan tuleva kenttä olisi jo alun perinkin aivan liian pieni. Aikuisten harrastepesäpallon vuoksi tarvittaisiin vähintään naisten pesäpallokenttä, jonka koko suoja-alueineen on 121 x 62 metriä.

”Olemme vakuuttuneita, että alueen asukasluku samoin kuin liiketoiminta kasvavat tulevaisuudessa. Asianmukaiset liikuntapaikat maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti”, aloitteentekijät toteavat.

Sastamalan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta otti keskiviikkoillan kokouksessaan kantaa Häijään uuden urheilukentän rakentamiseen. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että pikaisesti ryhdytään selvittämään aloitteen mukaisen kenttäalueen hankintaa ja kentän rakentamista Häijään alueelle.

· · · ·

Seuraava:

Edellinen:

Uudet

Scroll to top