Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 28.3.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Huittisten vesitorni kaput – Peruskorjaus olisi lähinnä hätäratkaisu

Uutiset

Vesitornin tulevaisuutta pohditaan Huittisissa valmistuneen riskiarvion pohjalta. Nykyisen vesitornin peruskorjaus olisi lähinnä hätäratkaisu, mikäli uutta tornia ei lähivuosina pystyttäisi rakentamaan.

Vesitornin tulevaisuutta pohditaan Huittisissa valmistuneen riskiarvion pohjalta. Vahanen Oy:n laatiman raportin kertoma on karua luettavaa. Nykyisen vesitornin peruskorjaus olisi lähinnä hätäratkaisu, mikäli uutta tornia ei lähivuosina pystyttäisi rakentamaan.

Huittisten vesitornissa havaittujen vaurioiden vuoksi lähimmän kahden vuoden ajaksi Huittisten vesitornin maksimitäyttöaste tulee puolittaa. Tämän ajan kuluessa tornin rakenteita tulee vahventaa tai uusia tai tarkemmilla tutkimuksilla ja laskemilla tulee määrittää tornin kantavuus. Huittisten vesitornin rakenteisiin liittyy myös vaikeasti tutkittavia ja vielä vaikeammin korjattavia riskirakenteita. Näin ollen vesitornin mahdollisella peruskorjauksella ei voida tavoitella kovin pitkää käyttöikää.

Vesitornin peruskorjauksen kustannusten arvioidaan olevan noin 350 000 – 500 000 euroa. Nykyisen vesitornin peruskorjauksella ei välttämättä saavutettaisi edes kymmenen vuoden käyttöikää. Uuden vesitornin hinnaksi on arvioitu toteutustavasta riippuen 1,5-3 miljoonaa euroa. Käyttöikä huomioiden uusi vesitorni on selvästi edullisempi ratkaisu kuin vanhan korjaaminen. Uusien vesitornien ja säiliöiden käyttöikäarviot ovat yli 50 vuotta.

Tekninen lautakunta käsittelee vesitorniasiaa kokouksessaan tiistaina. Esitys lautakunnalle on, että se pyytää ympäristö- ja rakennuslautakunnalta lausunnon uuden ylävesisäiliön sijoittamisesta Kännönvuorelle.

Maanvaraisen ylävesisäiliön toteuttamisen ja noin kahden kilometrin vesijohdon rakentamisen kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa. Kännönvuorelle ylävesisäiliö voidaan toteuttaa maanvaraisena ilman jalkaa, koska Kännönvuoren laki on soveltuvalla korkeudella.

Huittisten vuonna 1974 rakennetun vesitornin riskikartoitus tilattiin marraskuussa. Tuolloin Jyväskylässä romahti vastaavan tyyppinen vesitorni, joka oli valmistunut vuotta myöhemmin. Huittisten vesitornissa ei ole jännitettyä rengaspalkkia, jonka katkeamisesta Jyväskylän kaksi kertaa suuremman tornin turma Onnettomuustutkimuskeskuksen mukaan aiheutui.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: