Kesänopeuksiin tällä viikolla

Uutiset

Samuli Kinnari

Tie, asfaltti

Liikennevirasto kertoo, että kesänopeusrajoitukset otetaan koko maassa käyttöön tällä viikolla. Merkit vaihdetaan torstain ja perjantain aikana.

ELY-keskukset tarkistavat teiden kunnon ennen nopeusrajoitusten muuttamista. Huonokuntoisimmilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan jättää voimaan, kunnes päällysteet on korjattu. Päällystetyt tiet ovat kärsineet talven lauhoista keleistä harvinaisen paljon.

Talven ajaksi alennetut nopeusrajoitukset poistetaan viikonloppuun mennessä. Pääteillä kahdeksankymppiin lasketut nopeudet palautetaan satasiksi. Moottoriteillä nopeusrajoitus nousee takaisin 120 kilometriin tunnissa.

Liikennevirasto muistuttaa, että ajokelit voivat vaihdella keväällä erittäin hyvästä äärimmäisen huonoon muun muassa yöpakkasten sekä lumi- tai räntäsateiden vuoksi.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top