Sastamalan jätehuoltokiistassa odotettavissa ainakin aikalisä

Uutiset

Samuli Kinnari

Valtuustoaloitteen pohjalta Sastamalan kaupunki on tutkinut Loimi-Hämeen Jätehuollosta eroamista ja jätehuoltoasioiden järjestämistä niiltä osin uudella tavalla.

Selvityksen vaihtoehdoista on laatinut Ramboll Finland. Nykyisen tilanteen toteuttamiskelpoisiksi vaihtoehdoiksi on todettu eroaminen Loimi-Hämeen Jätehuollosta ja liittyminen Pirkanmaan Jätehuoltoon, eroaminen molemmista kuntayhtiöistä ja jätehuollon järjestäminen itsenäisesti tai eroaminen vain Loimi-Hämeen Jätehuollosta ja jätehuollon järjestäminen itsenäisesti tämän alueen osalta.

Selvitys suosittaa jätehuollon järjestämistä toistaiseksi nykyisellä tavalla sekä yhteistön ja avoimuuden kehittämistä Loimi-Hämeen Jätehuollon kanssa.

Kaupunginhallitukselle esitetään jätehuoltoselvityksen mukaista ratkaisua. Lisäksi jätehuollon toimialan muutoksia on määrä seurata tiiviisti sekä tarvittaessa jatkaa selvitystä kuntayhtiöistä irtaantumisesta ja jätehuollon itsenäisestä järjestämisestä.

Hallitus päättää esityksestään valtuustolle maanantaina.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top