Kymmenen uutta hanketta – Kiikoisiin lemmikkihotelli, Huittisiin elokuvafestivaali

Uutiset

Mitä on Leader?

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli kokouksessaan hankehakemuksia.

Sastamalassa Haron Oy kehittää uusia ympäristöalan tuotteita muun muassa hevosenlantaa hyödyntäen. Leader-rahoituksella tuetaan yrityksen perustamistoimenpiteisiin liittyvää tutkimusta ja konsultointia.

Kymmenen vuotta toiminut Vammalan Autosähkö Ky etsii kasvua uusista toimitiloista. Leader-rahoituksella korjataan ja muokataan yrittäjä Jussi Tuomisen hankkimaa toimitilaa autosähkökorjaamon käyttöön soveltuvaksi.

Suodenniemellä on testattu digiavun antamista ikäihmisille. Palvelulle on niin suuri tarve, että tulevaisuudessa se toteutuu hankkeena. Suodenniemi-Seura perustaa kirjastoon palvelupisteen, jossa tarjotaan henkilökohtaista ruohonjuuritason opastusta ja neuvontaa verkossa toimivien palveluiden käytössä erityisesti ikäihmisille.

Kissojen ja koirien hoitoon erikoistunut Lemmikkihotelli PetVilla on uusi yritys Kiikoisissa. Visiona on olla kahden vuoden jälkeen vahva toimija Satakunnan ja Pirkanmaan lemmikkieläinhoitoloiden joukossa. Nuori yrittäjä Katja Ylitalo remontoi omakotitalon lemmikkihotelliksi.

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys toteuttaa hankkeensa avulla Karkun evankeliselle opistolle mallin maahanmuuttajien integroimiseksi osaksi yhteisöä. Lähtökohtana käytetään Punkalaitumen kuntaan Leader-rahoituksella luotua mallia, jonka toimivuus on laajalti tunnustettu. Tavoitteena on saada maahanmuuttajat ansiotyöhön.

Punkalaitumen 4H-yhdistyksen hankkeessa perataan esiin maa- ja metsätalouden piilotyöpaikkoja paikkakuntalaisille nuorille sekä parannetaan työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaantoa. Tavoitteena on sitouttaa entistä useampi nuori asumaan, työllistymään ja yrittämään kotiseudulle.

Huittisissa Elävien kuvien yhdistys järjestää ensimmäiset kansainväliset elokuvafestivaalit heinäkuussa. Huhtamo International Film Festivalista on tarkoitus rakentaa perinne ja laajentaa sitä kaupungn keskustaan sekä muille lähialueille. Tapahtuman on määrä kymmenessä vuodessa kasvaa yhdeksi maan tärkeimmistä elokuvatapahtumista nauttien kansainvälistä kiinnostusta.

Valokaapeliverkon rakentaminen Huittisten Loiman, Korkeakosken ja Kaharin kyliin on Huittisten Kuituverkot Oy:n pilottihankkeena. Hyvät tietoliikenneyhteydet luovat kylien vetovoimaisuutta, lisäävät kiinteistöjen arvoa, tukevat maaseudun pienyritysten toimintaedellytyksiä ja mahdollistavat etätyöskentelyn.

Parturi-kampaaja Hanna Oivanen laajentaa vesistömatkailuun. Yrittäjä on ostanut rantakiinteistön, jonne hän hankkii ryhmien vuokrauskäyttöön kajakkeja, kanootteja ja sup-lautoja. Kajakkikioski tarjoaa myös opastettuja melontaretkiä.

Harjureitti on Joutsenten reitin eteläpään lähiliikuntapaikka, jossa vierailee paikallisten lisäksi kävijöitä kauempaakin. Säkylänharjun ja Virttaankankaan alueella oleva ulkoilureitti on noin 28 kilometrin mittainen. Hankkeessa selvitetään kuntokartoituksella reitin kunnostustarpeet sekä nykyaikaistetaan kotisivut. Loimaan kaupungin hallinnoima hanke vaikuttaa myös Huittisissa, Säkylässä ja Oripäässä.

Hallitus puolsi kymmentä hanketta yhdestätoista. Niiden yhteenlasketut kustannukset ovat 426 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 46 prosenttia.

· · ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top