Voisiko Varilan koulun rakentaa puolet halvemmalla?

Uutiset

Samuli Kinnari

Varila

Havainnekuva Varilan koulun hankesuunnitelman kannesta.

Sastamalan valtuuston kokouksessa kokoomuksen Janne Pohjolainen esitti kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoaloitteen, joka patistaa selvittämään Varilan koulun rakennuttamisen toimintatapaa. Hän nosti esiin kaksi esimerkkiä Pohjois-Pohjanmaalta.

Hankesuunnitelman mukaan Varilan koulun rakentaminen maksaa 10,5 miljoonaa euroa. Valtuustoaloitteessa kustannuksia verrattiin Limingan Ojanperänkankaan ja Iin Haminan koulujen toteuttamiseen. Varilan koulun kustannus Limingan oppilaskohtaisella hinnalla olisi 4,4 miljoonaa ja Iin vastaavalla 6,0 miljoonaa.

”Molemmissa esimerkeissä kustannuksia on saatu alennettua toteuttamalla kilpailutus siten, että hankkeen toteuttajalle on annettu mahdollisuus käyttää suunnittelu- ja rakentamisosaamista”, Pohjolainen totesi.

Valtuustoaloitteessa esitetään, että ennen kilpailuttamista selvitetään, onko esimerkkien avulla mahdollista toteuttaa Varilan koulu selvästi suunniteltua edullisemmin.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top