Michael Fieldsin haave toteutuu: Monteverdin mestariteos soi Sastamala Gregorianassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Claudio Monteverdi

Säveltäjämesteri Claudio Monteverdin syntymästä on 450 vuotta.

Laukon kartanossa loppuunmyydyllä konsertilla alkanut Sastamala Gregoriana jatkuu Sastamalassa. Lauantai-iltana vuorossa on Claudio Monteverdin vuonna 1610 säveltämä Vespro Della Beata Vergine.

Festivaalin taiteellinen johtaja Michael Fields on haaveillut jo yli 20 vuotta mestariteoksen esittämisestä akustiikaltaan ainutlaatuisessa Sastamalan Pyhän Marian kirkossa. Vesperissä kiehtoo hengellisen ja maallisen tyylin herkkä sekoitus, jossa virtuoosiset ja koukeroiset soolo-osuudet, mahtipontinen puhelaulu sekä mieleenpainuvat melodiat yhdistyvät saumattomasti kirkkolauluun ja vanhanaikaiseen kontrapunktiin.

Konsertissa esiintyvät Sastamala Gregoriana Consort, Roberto Balconin johtama Kamarikuoro Utopia vierailevine solisteineen sekä tamperelainen Pormestarin sinkit ja pasuunat. Lavalla nähdään kaikkiaan 41 taiteilijaa.

Sastamala Gregorianan konserttiviikolla sunnuntaina on Pyhän Marian kirkossa vuorossa sensuellia ja säkenoivää musiikkia Händelin oopperoista.

· · ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top