Maajoukkuelentistä Sastamalassa: ”Mieletön syöttöpeli” takasi voiton Suomelle

Uutiset

Miesten lentopallomaajoukkue otti hienon voiton 3-1 Slovakiasta Sastamalassa pelatussa maaottelussa. Olli-Pekka Ojansivu teki upeat 20 pistettä ja iski peräti kahdeksan ässäsyöttöä. Erät päättyivät 25-22, 25-19, 25-27 ja 25-19.

”Meillä oli mieletön syöttöpeli tänään. Sillä tämä peli pitkälti vietiin. Se on meidän ase varmasti myös EM-kisoissa”, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

”Sitten oli asioita, joita pitää parantaa. Jujuja ei saa tippua kenttään sillä lailla kuin kolmannessa erässä kävi”, hän jatkoi.

”Hyökkäyspelissä iskettiin liikaa torjuntaan ja luotan siihen, että hyökkäyspeli nousee tuosta. Passi on aina semmoinen kuin on ja hyökkääjät ratkaisevat siitä. Viivarikkoja oli myös aika monta”, Sammelvuo analysoi.

Suomi aloitti pelin kokoonpanolla, jossa passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins, keskitorjujina Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä liberona Lauri Kerminen.

Slovakian aloituksessa olivat passari Juraj Zatko, hakkuri Milan Bencz, keskitorjujat Emanuel Kohut ja Peter Ondrovic, yleispelaajat Matej Patak ja Stefan Chrtiansky sekä libero Matej Kubs.

Suomi lähti peliin hienosti, vei avauserää koko ajan ja selvitti sen komeasti 25-22. Isännät iskivät viisi ässäsyöttöä ja olivat vastaanotossa vastustajaa parempia. Ojansivu nakutti kuusi pistettä.

Ensimmäisen erän tapaan Ojansivu repäisi ässäsyötöillään Suomelle selkeän eron Slovakiaan myös toisessa erässä ja kahteen erään ässiä oli kasassa lopulta upea määrä, kuusi kappaletta. Erä oli selkeää Suomen hallintaa ja loppulukemat 25-19.

Kolmanteen erään Slovakia tuli vahvasti, johti jopa neljällä pisteellä, mutta Suomi tasoitti tilanteessa 13-13 ja vei peliä pitkään. Slovakia tasoitti 22-22-tilanteessa ja pelasi jatkopalloille venyneen erän lopun varmemmin. Erä Slovakialle 27-25.

Neljännessä erässä Suomi otti hallinnan erän puolivälin jälkeen ja karkasi lopulta 25-19-voittoon.

EM-kisoihin valmistautuva Suomi houkutteli Vexve Areenalle 824 katsojaa. Joukkueet kohtaavat samassa paikassa uudelleen lauantaina kello 14.

Suomen pistemiehet
Olli-Pekka Ojansivu 20/+8
Elviss Krastins 14/+12
Niklas Seppänen 13/+1
Tommi Siirilä 12/+11
Sauli Sinkkonen 10/+6
Eemi Tervaportti 4/+1

Slovakian parhaat pistemiehet
Peter Mlynarcik 16/+8
Stefan Chrtiansky 13/+7
Matej Patak 11/+2

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top