Kolmikko tehtaili miljoonan edestä petollisia netti-ilmoituksia

Uutiset

Samuli Kinnari

Poliisi on tutkinut Pirkanmaalla laajaa petos- ja rahanpesukokonaisuutta. Epäillyt ovat tehtailleet myynti-ilmoituksia lähinnä koneista ja laitteista, joita ei ole ollut olemassa.

Aamulla tehdyssä operaatiossa poliisi otti kiinni kaksi miestä ja yhden naisen, joita epäillään petoksista ja törkeistä petoksista. He ovat kotoisin Pirkanmaalta. Lisäksi takavarikoitiin kokonaisuuteen liittyvää materiaalia.

Tyypillisesti myyntiin on ilmoitettu veneitä, työkoneita, traktoreita ja kaivureita. Epäillyt ovat pyrkineet saamaan kiinnostuneet maksamaan ilmoittamalleen tilille koko kauppasumman ilman, että ostaja on edes nähnyt kaupankäynnin kohdetta.

Epäillyt ovat pyrkineet tekemään noin neljässä kuukaudessa kymmenillä myynti-ilmoituksella lähes miljoonan euron edestä kauppaa. Onnistuneiden petosten arvo on hieman yli 50 000 euroa.

Poliisi on tutkinnan kestäessä estänyt lukuisia kauppoja. Joissakin tapauksissa ostajaa on ollut jopa vaikea vakuuttaa siitä, että hän on joutumassa petoksen uhriksi.

Tilinsä päätekijöiden käyttöön antaneita on toistakymmentä. Heidän osaltaan asiaa tutkitaan rahanpesuna tai sen törkeänä tekomuotona riippuen tilile tulleesta rahamäärästä.

Viranomaiset patistelevat kansalaisia hiljalleen omaksumaan virtuaalimailman pelisääntöjä. ”Rikos on rikos, mutta erityisesti nettipetoksissa uhrin omalla toiminnalla on ratkaiseva merkitys uhriutumiselle”, poliisi toteaa.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top