Puola pallotti Suomen 0-3

Uutiset

Suomen lentopallomiehet joutuivat taipumaan Puolalle lauantain myöhäisillan ottelussa. EM-kisojen isäntämaa vei pelin luvuin 0-3 (23-25, 21-25, 19-25).

Puola oli vahvempi erityisesti erien lopuissa. ”Eväät parempaankin oli olemassa, mutta vähän jäi vajaaksi. Kaikkien erien loput olivat samanlaisia. Pelin pitää pysyä jatkossa ehjänä erien loppuun asti”, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi. ”Aloitusten vastaanoton kanssa meillä oli vähän hankaluuksia, sellaisia mitä meillä ei yleensä ole. Puolan keskihyökkäysten kanssa oli myös ongelmia. Laidoissa oltiin ihan hyvin mukana”, hän jatkoi.

Suomi lähti otteluun seitsikolla, jossa passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins, keskitorjujina Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä liberona Lauri Kerminen.

Puolan avauskokoonpanossa olivat passari Fabian Drzyzga, hakkuri Dawid Konarski, yleispelaajat Bartosz Kurek ja Michal Kubiak, keskitorjujat Bartlomiej Lemanski ja Mateusz Bieniek sekä libero Pawel Zatorski.

Suomi sai loistavan alun peliin ja repäisi neljän pisteen eron heti alkuun. Johto pysyi pitkään vähintään kahdessa pisteessä, mutta Bartosz Kurekin hurjalla syöttövuorolla Puola nousi johtoon 19-18. Tilanne oli vielä tasan 23-23, mutta Puola otti kaksi viimeistä pistettä, joista viimeisen Michal Kubiakin ässäsyötöllä. Puola vei ässät 6-2.

Toisessa erässä Puola jatkoi vahvasti ja vei erää pitkään. Suomi tasoitti tilanteeseen 17-17, piipahti pisteen johdossakin, mutta lopun Puola tuli taas vastustamattomasti ja taputteli erän 25-21.

Kolmannesta erästä tuli selkeimmin Puolan erä. Suomi taisteli hyvin, mutta Puola pääsi karkuun hieman aikaisemmassa vaiheessa kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Viimeinen erä päättyi Puolalle 25-19.

Suomen pelaajat (pisteet/+-)

Olli-Pekka Ojansivu 9/+3
Elviss Krastins 8/+3
Tommi Siirilä 7/+5
Sauli Sinkkonen 5/+3
Antti Siltala 5/+3
Niklas Seppänen 4/-4
Eemi Tervaportti 1/-1
Henrik Porkka
Jan Helenius
Markus Kaurto
Niko Haapakoski
Antti Ropponen
Lauri Kerminen, libero
Eetu Pennanen, libero

Puolan parhaat pistemiehet
Bartosz Kurek 15/+3
Michal Kubiak 12/+5
David Konarski 9/+4

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top