Wikipedia täydentyy kilpailulla – Sastamalasta toivotaan kuvia kolmesta kulttuuriperintökohteesta

Uutiset

Samuli Kinnari

Pentin linnavuori

Pentin linnavuorella.

Valokuvauskilpailu Wiki Love Monuments järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Kilpailussa kuvataan kulttuuriperintökohteita. Samalla Wikipedia rikastuu uusilla valokuvilla ja artikkeleilla.

Osallistujille on koottu valikoima kulttuuriperintökohteita, joita kilpailussa erityisesti kannustetaan kuvaamaan. Sastamalasta kuvia toivotaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maisemasta, Pentin rautakautisesta muinaislinnasta ja Kallialan röykkiökalmistosta. Kokemäeltä mukana ovat Teljän kauppapaikka ja Pyhän Henrikin saarnahuone sekä Orjapaadenkallion pronssikautinen röykkiö.

Suomen kilpailussa on neljä kategoriaa. Ne ovat rakennettu kulttuuriympäristö, muinaisjäännökset, maailmanperintökohteet sekä rephotography eli uudelleen luotu versio olemassa olevasta ja vapaasti käytettävästä kuvasta. Kategorioiden lisäksi palkitaan vuoden paras kuva, vuoden paras kuvasarja sekä eniten kohteita kuvannut kuvaaja.

Kilpailun järjestävät Wikimedia Suomi ja Museovirasto, joka arkistoi valikoidun otoksen kuvia kokoelmiinsa pysyvään säilytykseen.

Osallistua voi syyskuussa kilpailun nettisivuilla, joilta löytyy myös kuvauskohteiden lista.

· · ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top