Sastamalassa kokeillaan maksutonta joukkoliikennettä

Uutiset

Paikallisliikenne, Sastamala

Paikallisliikenteen vuorot lähtevät Vammalan torilta. Arkipäivinä elokuun puolivälistä toukokuuhun tiheimmin ajetaan Varilaan, Roismalaan, Kallialaan ja Lousajaan, jopa yli kymmenen kertaa päivässä.

Paikallisliikenne on koulujen syyslomaviikolla maksutonta Sastamalan keskusta-alueella Vammalassa. Vuorot liikennöidään normaalisti.

Varilasta, Roismalasta, Lousajasta ja Kallialasta ajetaan tavallisena arkipäivänä kymmenkunta edestakaista yhteyttä keskustaan ja takaisin. Useita yhteyksiä on myös Vammalan rautatieasemalle, Tyrväänkylään ja Kaukolaan. Päälinja Varila–Lousaja kulkee muun muassa Citymarketin ja Hopun yritysalueen kautta. Lauantaisin ajetaan pari edestakaista vuoroa kaikkiin suuntiin.

Kokeilulla kaupunki haluaa madaltaa asukkaiden kynnystä käyttää linja-autoa ja houkutella paikallisliikenteen kyytiin uusia matkustajia. Arkipäivinä paikallisliikenne palvelee hyvin kattavasti ja tiheästi keskusta-alueen ympäristöä.

Ilmaiskokeilu ei koske palveluliikennettä, eli asiointikyytejä kyliltä keskustaan tai muita Sastamalassa kulkevia linja-autovuoroja.

Eri puolilta kaupunkia kattavat yhteydet

Paikallisliikenteen ilmaiskokeilu keskustassa ei tarkoita, etteikö muualla Sastamalassa kulkisi yhtäkään bussia.

Muun muassa joka arkipäivä pääsee Keikyästä, Kiikasta, Karkusta, Mouhijärveltä ja Suodenniemeltä Vammalaan ja takaisin.

Kaupungin kotisivuilta löytyy yhteenveto kaikesta linja-autoliikenteestä.

·

Seuraava:

Edellinen:

Uudet

Scroll to top