Mikko Oivasella hurja tahti Kreikassa

Uutiset

Mikko Oivanen, Matti Oivanen

Mikko Oivanen (13) ja Matti Oivanen (15) MM-kisoissa Puolassa 2014.

Hakkuri Mikko Oivanen on aloittanut kauden vakuuttavasti. Huittislainen siirtyi Hurrikaani-Loimaasta Kreikan pääsarjaan.

Neljän kierroksen jälkeen Mikko Oivasen edustama Olympiacos johtaa sarjaa ilman erätappioita. Oivanen on takonut kahteentoista erään kovat tehot 60/+45.

”Hyvinhän täällä on kaikki mennyt. Treeneissä on kaksi kovatasoista kuusikkoa ja valmentajat vaativat paljon, mikä näkyy sitten peleissä”, Mikko Oivanen kertoo.

Keskiviikkona pelatussa CEV:n Challenge Cupin toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa Olympiacos haki Inegöl Belediye Bursasta voiton selvin numeroin 0-3 (23-25, 14-25, 18-25). Turkissa Oivanen hyökkäsi 93 prosentin tehoilla pisteet 14/+13.

”Eurocup ainakin alkoi hyvin. Meillä on mahdollisuudet mennä siinä vaikka loppuotteluun saakka. Toisella kierroksella olisi vastassa ranskalainen Tours, joka lienee koko sarjan pahin vastustaja”, ennakoi Mikko Oivanen.

Olympiacos on lähtenyt kauteen menestyäkseen, kun joukkueeseen on hankittu Oivasen lisäksi passariksi puolalainen Fabian Drzyzga, toiseksi sentteriksi saksalainen Marcus Böhme sekä yleispelaajiksi hollantilainen Jeroen Rauwerdink ja bulgaari Todor Aleksiev.

”Eipä tällä porukalla voi muuta täällä tavoitella kuin cupin ja liigan mestaruuksia. Liiga on seuralle tärkein edellisten vuosien takia. PAOK Thessaloniki on vienyt kolme edellistä mestaruutta”, Oivanen toteaa.

Seuraava tasonmittari Olympiacosilla on lauantaina, kun joukkue pelaa vieraissa yhden erätappion Thessalonikia vastaan. PAOK on Ford Store Levorannan ensimmäinen vastustaja Mestarien liigan lohkovaiheessa.

”Alkukauden perusteella ei ole muita joukkueita kuin PAOK, joka pystyy meidät haastamaan. Nekin tippuivat liigacupin lopputurnauksesta”, Mikko Oivanen sanoo.

Suomen ja Kreikan lisäksi Mikko Oivanen on pelannut ammattilaisena Turkissa, Puolassa, Ranskassa, Kiinassa ja Iranissa. Maaotteluita 198-senttiselle hakkurille kertyi vuosina 2005-2015 yhteensä 214. Oivanen on 31-vuotias.

Ulkomailla pelaavat suomalaismiehet CEV:n Eurocupeissa

Mestarien liiga

Sauli Sinkkonen, Chaumont VB 52, Ranska

Tommi Siirilä, Sir Colussi Sicoma Perugia, Italia

CEV Cup

Elviss Krastins, Asseco Resovia Rzeszow, Puola

Sakari Mäkinen, Lindemans Aalst, Belgia

Jani Sippola, SCM ”U” Craiova, Romania

Kasper Vuorinen, Posojilnica Aich/Dob, Itävalta

Challenge Cup

Eemeli Kouki, CSA Steaua Bucuresti, Romania

Antti Siltala, Maliye Piyango SK Ankara, Turkki

Mikko Oivanen, Olympiacos Piraeus, Kreikka

Niklas Seppänen, Stroitel Minsk, Valko-Venäjä

· · ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top