Säkylän biojalostamon sivutuotteet hyötykäyttöön

Uutiset

Samuli Kinnari

VSS Biopower

VSS Biopower rakennuttaa Säkylään biojalostamon, jonka tuotantoprosessissa syntyviä kiertoravinnetuotteisiin soveltuvia raaka-aineita Biolan saa käyttöönsä. Euralainen Biolan puolestaan tulee konsultoimaan uutta yritystä muun muassa omavalvontajärjestelmän rakentamisessa.

Biojalostamo tuottaa suljetussa prosessissa biokaasua ja biodieseliä. Sivutuotteena syntyy runsaasti lannoitus- ja maanparannuskäyttöön soveltuvia massoja.

”Biolanin koko liikeidea perustuu kiertotalouteen. Olemme kierrättäneet ravinteita ja erilaisia sivuvirtoja jo yli 40 vuotta. Meille on ensiarvoisen tärkeää tehdä yhteistyötä puhtaiden kierrätysravinteiden tuotannon kanssa ja siksi VSS Biopower on erittäin hyvä kumppani”, kertoo Biolanin toimitusjohtaja Teppo Rantanen.

Yhteistyösopimuksen myötä Biolanille tulee viiden prosentin omistusosuus VSS Biopowerista. Osana yhteistyötä Biolan tulee ottamaan osaa VSS Biopowerin hallitustyöskentelyyn.

”Biolanin pitkäaikainen kokemus kierrätysravinteiden raaka-aineiden hankinnassa ja maanparannustuotteiden hyötykäytössä vahvistaa VSS Biopowerin nykyistä toimintaa ja antaa vahvaa tukea tuleville kasvusuunnitelmille”, kertoo VSS Biopowerin toimitusjohtaja Jouni Virtanen.

VSS Biopowerin tuotantolaitoksen maanrakennustyöt alkavat joulukuussa. Tuotanto käynnistyy vuoden 2019 alussa.

· · · ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top