Pieni ja syvä matalapaine tuo myrskypuuskia

Uutiset

Samuli Kinnari

Synkkiä pilviä, myrsky

Paikoin vaarallisen voimakkaaksi yltyvä tuuli voi aiheuttaa puustovahinkoja ja sähkökatkoksia.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan pienialainen, mutta syvä matalapaine hajanaisine lumisateineen liikkuu sunnuntai-illan ja ensi yön aikana maan länsiosan yli kaakkoon. Matalapaineen yhteydessä länsiluoteinen tuuli voimistuu. Se on maan länsiosan maa-alueilla paikoin vaarallisen voimakasta.

Tuulen nopeus on puuskissa ylimmillään jopa 25 m/s. Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksen muun muassa Satakuntaan ja suureen osaan Pirkanmaata. Voimakkaimmat puuskat esiintynevät Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.

Puustovahinkoja ja mahdollisesti myös sähkökatkoksia voi paikoin aiheutua.

Maanantaiaamuksi tuulet heikkenevät.

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Uudet

Scroll to top