Säkylän biojalostamo nousee vauhdilla

Uutiset

Jouni Virtanen

Toimitusjohtaja Jouni Virtanen biojalostamon tontilla, jossa maanrakennustyöt ovat käynnissä.

Biojalostamoprojekti etenee Säkylässä ripeästi. Laitoksen ensimmäiset standardikomponentit ovat valmistumassa.

Maanrakennustyöt VSS Biopowerin tontilla Länsi-Säkylän teollisuusalueella alkoivat ennen joulua. Jo noin vuoden kuluttua laitoksen on määrä tuottaa paineistettua liikennebiokaasua. Biodieselin tuotanto käynnistyy muutamia kuukausia myöhemmin.

”Tavoitteena on, että laitos on täydessä tuotantokapasiteetissa vuoden 2019 maaliskuuhun mennessä”, toimitusjohtaja Jouni Virtanen sanoo.

Seuraavaksi valutyöt

Biojalostamon toimittaa suomalainen BioGTS. Se vastaa myös laitoksen perustuksen valutöistä. Valutyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuussa.

Suunnittelutyö on edennyt vaiheeseen, jossa ensimmäiset standardikomponentit voidaan siirtää valmistukseen.

Projektin yksi vaativimmista vaiheista on järeiden reaktorimoduulien siirto erikoiskuljetuksena Säkylään. Tämän vaiheen arvioidaan ajoittuvan toukokuulle. Sen jälkeen vuorossa ovat muun muassa prosessikytkennät ja laitoksen testaukset.

Optimaalinen tuotto

VSS Biopowerin laitos on ensimmäinen Suomessa käyttöön otettava monituotejalostamo, jossa biokaasu- ja biodieselteknologiat yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla rinnakkaisissa prosesseissa. Biojalostamo toimii kuivamädätystekniikalla ja perustuu tulppavirtausperiaatteeseen. Tämä takaa raaka-aineiden optimaalisen viipymän reaktoreissa ja parhaan mahdollisen kaasun tuoton raaka-ainetonnia kohden.

Hyvä raaka-ainepotentiaali

Laitos käyttää raaka-aineena elintarviketeollisuuden sivuvirtoja sekä peltobiomassoja.

”Meillä on jo sopimuksia useiden raaka-ainetoimittajien kanssa ja osan kanssa neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä”, kertoo Jouni Virtanen. Hänen mukaansa raaka-ainepotentiaali on laitoksen sijainnin kannalta erinomainen. Se mahdollistaisi yhtiön biojalostustoiminnan kuusinkertaistamisen tulevaisuudessa.

Hallituksen puheenjohtajaksi Pekka Kariniemi

Varsinaisen laitosprojektin rinnalla yhtiö on kehittänyt myös organisaatiotaan.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty Pekka Kariniemi Biolan Groupista. Yhtiöt ovat aloittaneet kehitysyhteistyön.

Hallituksen muita jäseniä ovat yhtiön perustajat Jouni Virtanen, Jari Sillanpää ja Rami Sillanpää sekä BioGTS:n toimitusjohtaja Mika Rautiainen.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top