Kuusi ja Kataja Huittisissa

Uutiset

Veli-Pekka Bäckman

Veli-Pekka Bäckman.

Huittisissa Risto Ryti -salissa nähdään sunnuntaina kamariooppera Kuusi ja Kataja. Veli-Pekka Bäckmanin kirjoittama teos sai kantaesityksensä Sastamalassa alkuvuodesta.

Veli-Pekka Bäckman on säveltänyt ja sanoittanut Kuusi ja Kataja -kamarioopperan alun perin kolmelle solistille ja kamariorkesterille, myöhemmin pianolle. Teoksen alkuperäinen muoto oli sarjakuvaooppera. Uudistettu teos viime vuodelta soi jousikvartetin säestämänä. Kamariooppera pitää sisällään useita lainauksia helsinkiläisen runoilijan Edvin Piiran teoksista.

Esityksen ohjaa Evan Schoombie. Hän on työskennellyt esiintyvänä taiteilijana, laulun opettajana ja teatteriohjaajana eri puolilla maailmaa.

Rooleissa nähdään basso Janne Hautsalo, barytoni Pekka Haahti ja sopraano Venla Ritanen. Jousikvartetti Camerata Amorosossa soittavat Taru Piira, Anna-Mari Ablouh, Sirpa Juvonen ja Jenny Muhonen.

Visualisoinnista vastaavat Evan Schoombie, Veli-Pekka Bäckman ja työryhmä. Valosuunnittelu on Terhi Ihalaisen.

Kamarioopperaesityksen jälkeen Ravintola Aitolassa on buffet-illallinen, jonka yhteydessä Edvin Piira -runokonsertti. Esiintyjinä ovat Markus Bckman ja Veli-Pekka Bäckman.

Kuusi ja Kataja Huittisissa Risto Ryti -salissa su 11.3. klo 17. Ravintola Aitolassa buffet-illallinen esityksen jälkeen klo 18.30.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top