Poliisi: Pirkanmaan huumetilanne on vakava

Uutiset

Poliisi on panostanut vuoden alusta Pirkanmaalla huumausaineiden kenttävalvontaan edellisiä vuosia enemmän.

Ensimmäisen vuosineljänneksen tulokset osoittavat huumausainetilanteen olevan maakunnassa vakava. Resurssien puitteissa valvontaa on kohdistettu eri kaupunkeihin ja kuntakeskuksiin sekä poliisin oman analyysin että ilmiantojen perusteella.

Kuluvana vuonna maaliskuun loppuun mennessä törkeitä huumausainerikoksia oli kirjattu yhdeksän, kun viime vuonna vastaava luku oli neljä. Huumausainerikoksia tietoon tuli nyt 82, vuosi sitten 21. Huumausaineen käyttörikoksia kirjattiin 123, viime vuonna 20.

Huumausaineiden takavarikot ovat joidenkin huumausaineiden osalta kasvaneet. Kokainiia ei viime vuonna tähän aikaan oltu takavarikoitu yhtään. Tänä vuonna sitä on suoraan kadulta saatu poliisin haltuun noin 140 grammaa. Marihuanaa on takavarikoitu 3,5 kiloa, kun viime vuonna tähän mennessä määrä oli 1,3 kiloa. Amfetamiinia on poliisin haltuun päätynyt vähemmän kuin viime vuonna.

Kenttävalvonnassa paljastuu samalla huomattavasti muuta rikollisuutta. Aseiden takavarikot nousivat neljästä yhdeksään ja niiden lisäksi poliisin haltuun jäi lukematon määrä muita laittomia astaloita. Etsintäkuulutettuja on jäänyt kiinni 48, kun viime vuonna määrä oli neljä.

Huumausainerikollisuus on piilorikollisuutta. Sitä paljastuu poliisin käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Kuluvana vuonna on päätetty siirtää resurssia kenttävalvontaan ja jättää muuta toimintaa saman verran vähemmälle.

Poliisi toteaa tulosten näyttävän, että huumausainerikostilanne Pirkanmaalla on yhteiskunnan kannalta huono. Maahantuontia, kasvattajia, levittäjiä ja käyttäjiä on merkittävissä määrin enemmän kuin viime vuoden tilastoista voi päätellä.

Sisä-Suomen poliisi tulee jatkamaan tehostettua huumausaineiden kenttävalvontaa ainakin vuoden loppuun saakka.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top