Naisen paikka puhuttaa Vanhan kirjallisuuden päivillä – Mukana mm. Pirkko Saisio ja Irja Askola

Uutiset

Irja Askola

Piispa emerita Irja Askolaa haastattelee Vanhan kirjallisuuden päivillä toimittaja Päivi Istala.

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään Sylvään koululla Sastamalassa kesäkuun lopussa. Teemana on Naisen paikka.

Näytteilleasettajia on tänä vuonna tulossa ennätysmäärä. Mukana on lähes sata kirjakauppiasta tai muuta kirja-alan toimijaa.

Avajaisissa perjantaina puhuu kirjailija Pirkko Saisio otsikolla Naisen paikka, miehen tie. Avajaiset päättää toimittaja Anna-Stina Nykänen otsikolla Nämä naisidolit lyövät nykynaisen ällikällä. Naisen paikkaa käsitellään muun muassa kirjallisuushistoriassa, sisällissodassa ja kirjan kansissa. Kirjallisuushistoriasta keskustelevat FT, kirjailija Markku Eskelinen ja kriitikko Mervi Kantokorpi. Sisällissodan tapahtumia valottavat FT Tuomas Hoppu ja kirjailija Anneli Kanto, joita haastattelee toimittaja Maarit Tastula. Kirjan kansien historiasta kertoo tietokirjailija Ville Hänninen.

Huutokaupassa on tarjolla Agricolan teosten faksimile-painoksia sekä numeroituja painoksia muun muassa Aleksis Kiven, Juhani Ahon ja Väinö Linnan teoksista. Perjantai päättyy nostalgisesti Tämän runon haluaisin kuulla -tilaisuuteen, jossa esitetään yleisön toivomia runoja.

Ensimmäistä kertaa Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmassa on myös Sanataidetyöpaja Paikan merkitykset – osallistavaa sanataidetta. Lauantain Lasten omilla kirjapäivillä kirjailija Katri Tapola johdattelee yleisön Topeliuksen satujen maailmaan. Musiikkia tarjoilee lastenmusiikkiyhtye Sähköankerias.

Piispa emerita Irja Askolaa haastattelee toimittaja Päivi Istala lauantain iltapäivässä otsikolla Nainen paikallaan – vai liikkeessä? Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen paljastaa elämänsä keittokirjat.

Ennakko-ohjelmaa on luvassa jo torstaina. Tuolloin Pukstaavissa nähdään runodialogi Jokapäiväinen ihme. Kotiäitien ja uraäitien nokkapokka taittuu räppi-battleksi. Suomen Tietokirjailijoiden ohjelmassa Sylvään koululla esitellään kymmenen kirjaa Alvar Aallosta, Mannerheimista ja Sibeliuksesta.

Vanhan kirjallisuuden päivät Sastamalassa perjantaina ja lauantaina 29.-30.6. Koko ohjelma www.vanhankirjallisuudenpaivat.com.

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top