Huoli huumeista nosti päätään Sastamalan valtuustossa – ”Ongelma on nyt nähtävissä kaupungilla”

Uutiset

Samuli Kinnari

Huumeet

Sastamalan kaupunginvaltuusto hyväksyi hyvinvointisuunnitelman. Päätöksenteon yhteydessä käydyssä keskustelussa ison roolin otti huoli huumetilanteesta.

”Huumeongelma on nyt nähtävissä kaupungilla. Vielä jokunen vuosi sitten se ei ollut. Suunta on huolestuttava”, sanoi Katariina Siuronen (ps). Hän nosti esiin nuorten ja nuorten aikuisten huumeidenkäytön. Siuronen halusi tietää onko kaupungin puolesta tehty kaikki voitava.

Huumetilanteen kehitykseen tarttuivat puheenvuoroissaan sekä valtuutetut että viranhaltijat.

”Suuntaus on ihan selvä – tupakointi ja alkoholi vähenevät, huumausaineet ja nuuska ovat tulleet tilalle. Tämä on meidän kaikkien asia”, totesi kasvatusjohtaja Pekka Kares. ”Perinteinen paasaaminen ei välttämättä mene perille nykynuorille, vaan tarvitaan uusia keinoja”, hän sanoi. Eräänä esimerkkinä Kares mainitsi Valomerkki-menettelynä tunnetun nopean puuttumisen, kun nuoren havaitaan päihteitä käyttävän. Nuori ja hänen huoltajansa otetaan tuolloin keskustelemaan.

Pirkko Niemi (vas) muistutti myös perheiden vastuusta. ”Toivon, että vanhemmat kiinnittäisivät huomiota lastensa rahankäyttöön”, hän sanoi.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top