Arto Satonen vaatii seutukaupunkien ääntä kuuluviin

Uutiset

Arto Satonen

Arto Satonen.

Kansanedustaja Arto Satonen (kok) Sastamalasta vaatii seutukaupunkien elinvoiman kehittämistä aluepolitiikan keskiöön. Hän puhui Huittisissa valtakunnallisessa seutukaupunkiseminaarissa. Sastamala ja Huittinen ovat tyypillisiä seutukaupunkeja.

”Seuraavan hallituksen tulee nostaa kaupunkipolitiikka kärkihankkeeksi”, Arto Satonen sanoo. Hänen mukaansa tuolloin pitää kuulua suurten kaupunkien lisäksi myös seutukaupunkien vahva ääni.

Elinkeinoelämän Keskusliiton tuoreelle kaupunkipoliittiselle kannanotolle Arto Satonen antaa kiitokset. Siinä korostettiin pienten ja keskisuurten kaupunkien nostamista aluepolitiikan keskiöön.

Arto Satonen pitää tärkeänä, että kaikille suomalaisille taataan tasavertaiset mahdollisuudet elämässä asuinpaikasta riippumatta. Hänen mukaansa tämä edellyttää esimerkiksi riittävän tiheää lukioverkkoa ja toimivia terveyspalveluita koko maassa.

”Seutukaupunkit ovat Suomen vientiteollisuuden selkäranka”, toteaa Arto Satonen. Monet maan suurimmista tehtaista toimivat maakuntien kakkos-ja kolmoskaupungeissa. ”Seutukaupunkien yritysten tarpeisiin räätälöity ammatillinen koulutus, aikuiskoulutus ja korkeakouluyhteistyö ovat kilpailukyvyn ja osaavan työvoiman turvaamisessa avainasemassa”, korostaa Satonen.

Seutukaupunkit tarvitsevat myös toimivia liikenneyhteyksiä. ”Useille seutukaupungeille on erityisen tärkeää hyvät liikenneyhteydet maakuntakeskukseen, koska työvoima liikkuu molempiin suuntiin”, sanoo Arto Satonen. Liikkumisen taloudellisesti mahdollistavaa työmatkavähennystä hän pitää ykkösasiana. ”Työmatkavähennyksestä ja sen tasosta on pidettävä kiinni”, toteaa Arto Satonen.

Hallitukselle Arto Satonen antaa kiitosta kakkosasunnon verovähennysoikeuden nostosta 450 euroon kuukaudessa. ”Se mahdollistaa, että esimerkiksi Uudenkaupungin autotehdas voi rekrytoida työväkeä koko Suomesta”, hän sanoo.

Seutukaupunkiverkostoon kuuluu 55 keskisuurta kaupunkia. Ne ovat lähinnä maakuntien kakkos- ja kolmoskaupunkeja. Seutukaupungeissa asuu yhteensä 920 000 ihmistä.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top