Punkalaidun hakee miljoonan vuotuista säästöä – Palveluja karsitaan, uimahalli sulkulistalla

Uutiset

Samuli Kinnari

Punkalaidun

Talouden tasapainotusohjelmaa valmistellaan Punkalaitumella.

Kunnan valtionosuudet ovat laskemassa voimakkaasti. Kuluvaan vuonna valtionosuudet ovat 755 000 euroa pienemmät kuin viime vuonna. Ensi vuonna summan ennakoidaan kasvavan 177 000 euroa, eli valtionosuudet vähenisivät 932 000 euroa.

Punkalaidun on hakemassa säästöjä palveluiden karsimisella, ulkoistamalla, kilpailuttamalla ja tehostamalla toimintoja, korottamalla asiakasmaksuja sekä läpikäymällä yhteistyösopimukset. Säästöohjelmassa ehdotetaan muun muassa Haukankosken uimahallin sulkemista, musiikkiopiston kurssitarjonnan supistamista, kunnan maksamien yksityistieavustusten höyläämistä, yleis- ja hammaslääkärien vastaanottoaikojen vähentämistä sekä ikäihmisten niin sanotun intervalliyöhoidon karsimista.

Ruokapalveluiden ja puhtaanapidon ulkoistamisesta on jo tehty päätös ja kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Esitetyn säästöohjelman toimenpiteet ulottuvat vuoteen 2021.

Irtisanomisia ja lomautuksia ei ole tulossa. Henkilöstön vähentyminen tapahtuu eläköitymisten ja luontaisen poistuman kautta. Säästöohjelmassa ei myöskään esitetä verojen korottamista.

Toimenpiteet esiteltiin henkilöstölle keskiviikkona. Tasapainotusohjelma on kunnanhallituksessa käsiteltävänä 11. kesäkuuta ja -valtuustossa 18. kesäkuuta.

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top