Kaahari pysähtyi piikkimattoon Nokialla

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalan ja Nokian rajalla valtatiellä 12 alkoi takaa-ajo lauantai-iltana. Tapahtumat saivat alkunsa kello 22.10.

Poliisia vastaan tuli Tampereen suuntaan henkilöauto, joka päätettiin tarkastaa. Partio kääntyi auton perään pysäytysvalo kytkettynä. Henkilöauton kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut pysäytysmerkkiä, vaan jatkoi matkaa Nokiaa kohti.

Auto ajoi aluksi kokolailla nopeusrajoituksen mukaan, mutta heittelehti jonkin verran kaistallaan. Valtatien ja Sorvantien risteyksessä vastassa oli toinen partio pysäyttämässä autoa. Tällöin pakenija lähti kiihdyttämään kovalla vauhdilla Sorvantietä pitkin kohti Tottijärveä.

Sorvantien ja Rälssikadun risteyksessä auto ajoi liikenteenjakajan väärältä puolelta. Neljänkympin alueella nopeus oli välillä 70-80 km/h. Matka jatkui kohti Tottijärveä nopeuden oltua ylimmillään 105 km/h.

Pakenija kuljetti autoa välillä vastaantulevien kaistalla. Sorvantien ja Tottijärventien risteyksessä auto ajoi piikkimattoon ja pysähtyi tämän jälkeen.

Ratissa oli 1980-luvulla syntynyt ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi alkometriin lukeman 0,99 mg alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Alustavien selvitysten mukaan mies oli ottanut auton avaimet haltuunsa luvatta.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Auton kyydissä oli kaksi matkustajaa.

Valtatiellä 12 jäi kiinni toinenkin kaahari. Kello 23 Nokialla ajoi Sastamalan suunnasta tullut henkilöauto nopeudella 151 km/h. Alueella on kahdeksankympin rajoitus. Kuljettajana oli 1990-luvulla syntynyt nainen. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top