Kirjallisuuden ystävät kokoontuvat Sastamalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Vanhan kirjallisuuden päivät 2013

Kirjateltan löytöretkeilijöitä.

Vanhan kirjallisuuden päivät kokoavat loppuviikolla väkeä Sastamalaan. Tapahtuman teemana on Naisen paikka.

Ennakko-ohjelma on alkanut jo torstaina Sylvään koululla tietokirjojen parissa. Haastateltavana oli muun muassa entinen pääministeri Paavo Lipponen. Pukstaavissa etkoilla kello 19 on vuorossa Anna Elina Isoaron ja Janette Hannukaisen runodialogi Jokapäiväinen ihme. Musiikkia esittää Ragdoll.

Perjantain avajaisissa otsikolla Naisen paikka, miehen tie puhuu kirjailija Pirkko Saisio. Avajaiset päättyvät Anna-Stina Nykäsen puheenvuoroon Nämä naisidolit lyövät nykynaisen ällikällä. Keskusteluissa ja seminaareissa kuullaan muun muassa toimittaja Heikki Haapavaaraa, tietokirjailija Ville Hännistä, kirjailija Markku Eskelistä, kriitikko Mervi Kantokorpea ja kaupunginjohtaja Ritva Viljasta.

Sadan vuoden takaisiin tapahtumiin pureudutaan otsikolla Valkoisten ja punaisten naisten sisällissota. Keskustelijoina ovat filosofian tohtori Tuomas Hoppu ja kirjailija Anneli Kanto, johdattajana Maarit Tastula.

Ensimmäistä kertaa mukana on myös sanataiteen työpaja. Siellä pohditaan paikan merkityksiä.

Ohjelman päättää perjantaina Tämän runon haluaisin kuulla. Yleisön toivomia runoja esittävät näyttelijä-ohjaaja Jussi Lehtonen, näyttelijä Anna Valpuri Kankila ja laulaja-säveltäjä, gambansoittaja Mikko Perkola.

Lauantain ohjelma alkaa Lasten omilla kirjapäivillä, jossa kirjailija Katri Tapola johdattaa Topeliuksen satujen maailmaan. Musiikkia esittää lastenmusiikkiyhtye Sähköankerias. Kirjateekki pidetään festivaaliteemalla.

Iltapäivällä piispa emerita Irja Askola ja toimittaja Päivi Istala keskustelevat. Tapahtuma päättyy Tyrvääläiseen Trykiin, jonka aiheena on muun muassa Pertti Virtaranta.

Pääosassa Vanhan kirjallisuuden päivillä ovat antikvaariset kirjakauppiaat, joita paikalla nelisenkymmentä. Lisäksi kustantajien ja muita esittelypisteitä on noin kuusikymmentä.

Vanhan kirjallisuuden päivät Sylvään koululla Sastamalassa. Ennakko-ohjelmaa to klo 15-18 ja Pukstaavissa klo 19. Tapahtuma avoinna pe klo 10-18 ja la klo 10-17. Vapaa pääsy. 

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top