Kalaneuvos tuplaa tehtaansa Sastamalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Kalaneuvos

Havainnekuva laajennuksesta.

Veijo Hukkanen

Veijo Hukkanen kalatehtaan edessä Sastamalassa.

Sastamalan Stormissa Kalaneuvos laajentaa toimintaansa. Yhtiön tuotantotilat yli kaksinkertaistuvat.

Laajennusosan rakentaminen alkaa heti, kun rakennuslupa myönnetään. Lupa on parhaillaan käsiteltävänä.

”Ihmiset syövät nykyään aiempaa enemmän kalaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Haluamme vastata tähän kysyntään ja olla entistä vahvempi toimija alalla”, sanoo toimitusjohtaja ja kalatalousneuvos Veijo Hukkanen.

Kalaneuvos on Suomen suurin kala-alan toimija. Nykyinen tehdas on kooltaan noin 5 000 neliötä. Laajennuksen jälkeen tuotantotilat kasvavat yli 11 000 neliömetriin. Uusia työpaikkoja syntyy noin 20−30.

Laajennus valmistuu ensi vuoden syksyllä. Investointi maksaa yritykselle noin 21 miljoonaa euroa. Siihen ei saada ulkopuolisia tukia. Uusien laitteiden osuus summasta on noin puolet.

Investointi mahdollistaa Kalaneuvoksen kalajalosteiden viennin laajentamisen. Jo viime vuonna viennin osuus oli liikevaihdosta noin 20 prosenttia eli 14 miljoonaa euroa. Yhtiölle myönnettiin Pirkanmaan vientipalkinto.

Yhteenlaskettuna Kalaneuvos valmistaa kalatuotteita vuosittain yli 11 miljoonaa kiloa. Sastamalan tehtaalla on töissä tällä hetkellä noin 110 henkilöä.

Kaikki tuotteet valmistetaan kotimaassa

Nyt rakennettava laajennus on Kalaneuvoksen historian suurin. Sen myötä esimerkiksi savustuskapasiteetti kaksinkertaistuu yli 35 000 kiloon päivässä.

Suomen suurin kalansavustaja pystyy jatkossa savustamaan kalaa yli kahdeksan miljoonaa kiloa vuodessa. Kalan fileointikapasiteetti puolestaan kasvaa yli 12 miljoonaan kiloon vuodessa.

”Haluamme tehdä pitkäjänteistä työtä kotimaisen ruoan puolesta. Meille on tärkeää kehittää ja pitää kala-alan osaaminen ja kalajalosteiden valmistus Suomessa, vaikka monen alamme yrityksen omistajuus on siirtynyt viime vuosina ulkomaille”, Veijo Hukkanen kiteyttää.

Kalaneuvos on vastuullinen suomalainen perheyritys. Ympäristöarvot ovat yhtiölle tärkeitä ja uusinta teknologiaa hyödyntävä laajennus rakennetaan mahdollisimman ekologiseksi.

Kalaneuvos

Kalaneuvoksen tuotannossa.

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top