Kolme kuolee liikenteessä vuosittain Lounais-Pirkanmaalla

Uutiset

Samuli Kinnari

Valokuva onnettomuuspaikalta

Onnettomuuspaikalle on tuotu kynttilöitä.

Joka vuosi Lounais-Pirkanmaalla menehtyy liikenneonnettomuuksissa keskimäärin kolme henkilöä. Loukkaantuneita on 48.

Asukaslukuun suhteutettuna Lounais-Pirkanmaalla tapahtuu merkittävästi enemmän henkilövahinkoon johtaneita liikenneonnettomuuksia kuin koko maassa keskimäärin. Niiden kokonaismäärä on kuitenkin vähentynyt vuodesta 2006 lähtien.

Neljännes loukkaantumiseen tai kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu taajama-alueilla. Onnettomuuksista 72 prosenttia on jalankulku-, pyörä- tai mopo-onnettomuuksia. Loukkaantuneista tai kuolleista on 15-24-vuotiaita nuoria ollut noin kolmannes. Osaltaan tilastoissa näkyy Lounais-Pirkanmaan vahva hirvien ja valkohäntäpeurojen kanta.

Synkistä luvuista huolimatta asukkaat kokevat alueen liikenneturvallisuuden olevan hyvällä tasolla. Suurimpina haasteina nähdään jalankulun ja pyöräteiden olosuhteet, maanteiden huono kunto, liikennesääntöjen noudattaminen sekä muiden liikkujien huomioiminen.

Lounais-Pirkanmaan liikenneturvallisuuden parantamiseksi on valmistunut viisaan ja turvallisuden liikkumisen suunnitelma.

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top