Peuroja pyritään karsimaan kolarialueilta

Uutiset

Samuli Kinnari

Valkohäntäpeura

Valkohäntäpeura.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty aiempaa enemmän hirvi- ja peuralupia tulevalle metsästyskaudelle. Tavoitteena on muun muassa onnettomuuksien vähentäminen.

Valkohäntäpeuroja on eniten Kokemäenjoen eteläpuolella. Tavoitteeksi on asetettu kannan harventaminen etenkin paikallisesti tiheimmillä ja kolariherkimmillä alueilla. Luvilla on periaatteessa mahdollista kaataa lähes 50 prosenttia enemmän peuroja verrattuna edelliskauden saalismäärään.

Hirvikantaa pyritään karsimaan kohti hirvitalousalueittain asetettuja tavoitetiheyksiä. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan hirvikannan kasvu on Satakunnassa taittunut. Tiheys on kuitenkin edelleen alueellisen riistaneuvoston asettamien tavoitteiden ylärajoilla tai yläpuolella. Hirvilupien lisäys on 18 prosenttia.

Tulevalle kaudelle myönnettiin pyyntilupia hirvelle 2 798 ja valkohäntäpeuralle 8 181. Yhdellä luvalla voidaan kaataa yksi aikuinen hirvieläin tai kaksi vasaa.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunnan lisäksi useita paikkakuntia Pirkanmaalta, muiden muassa Sastamala ja Punkalaidun.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top