Keikyän kivikoulun myynnistä eripuraa – Kauppaa vaaditaan kumoon

Uutiset

Samuli Kinnari

Keikyän koulu

Keikyän koulun kivirakennus jää Kiviniementieltä katsottuna puisen koulurakennuksen taakse.

Sastamalassa Keikyän entisen koulun kivirakennuksen myyminen on kirvoittanut kaksi oikaisuvaatimusta.

HT Hi Tech Polymers Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aulis Kulmala vaatii, että kaupunginhallitus ottaisi asian uudestaan käsiteltäväkseen, jotta sille saataisiin oikeudenmukainen päätös. Oikaisuvaatimuksessa kuvataan kivikoulun myyntiprosessia monipuolisesti. Aulis Kulmala muun muassa toteaa, että hän on viime vuoden kesällä jättänyt suullisesti 80 000 euron tarjouksen.

Kivikoulu oli kiinteistönvälittäjän myyntilistoilla pitkään. Hintapyyntö laski ajan kuluessa. Viime vuoden maaliskuussa se oli 100 000 euroa, marraskuussa 90 000 euroa ja kuluvan vuoden kesäkuussa 80 000 euroa. Tarjouksia on edellytetty kirjallisina.

Kaupunki kertoo saaneensa viime vuonna rakennuksesta yhden kirjallisen ostotarjouksen, kun Aulis Kulmala tarjosi 70 000 euroa. ”Tämän tarjouksen hän on sittemmin nimenomaisesti peruuttanut”, todetaan kaupunginhallituksen esityslistalla.

Kuluvan vuoden kesällä HT Hi Tech Polymers Oy tarjosi 40 100 euroa ja Abnoy Oy 70 000 euroa. ”Tämän jälkeen HT Hi Tech Polymers Oy:lle on vielä annettu tilaisuus tarjouksensa tarkistamiseen”, esityslistalla mainitaan.

Toinen oikaisuvaatimus on tehty keikyäläisten nimissä. Sen on jättänyt kuusitoista asukasta. Lisäksi adressin on allekirjoittanut 127 henkilöä.

Oikaisuvaatimuksessa esitetään, että myyntipäätös Abnoy Oy:lle perutaan, ”koska paikallinen yrittäjä on tarjonnut kiinteistöstä enemmän”. Lisäksi vaaditaan, että kyseisen lastensuojeluyksikön toiminnalle ei anneta rakennukseen lupaa.

Kaupunki mainitsee, että osa adressin allekirjoittajista on niin sanottuja ulkokuntalaisia. Heillä ei ole muutoksenhakuoikeutta.

Oikaisuvaatimuksissa on kaupungin mukaan esitetty myös vaatimuksia ja väitteitä, jotka kuuluvat toisen viranomaisen ratkaistavaksi tai muusta syystä eivät ole kaupunginhallituksen toimivallassa. Ne on tästä syystä jätettävä tutkimatta.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan. Esityksenä on oikaisuvaatimusten hylkääminen oikeudellisesti perusteettomina ja myyntipäätöksen pysyttäminen voimassa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top