Mikko Oivanen siirtyy Qatariin

Hakkuri pelasi huippukauden Kreikassa.

Uutiset

Matti Oivanen, Mikko Oivanen

Matti Oivanen (15) ja Mikko Oivanen (13) MM-kisoissa 2014 Brasiliaa vastaan.

Lentopalloilija Mikko Oivasen ura jatkuu edelleen ulkomailla. Huippukauden Olympiacosissa pelannut hakkuri jättää Kreikan ja siirtyy Qatarin liigaan Police Sports Unionin riveihin.

”Olisin mielelläni jatkanut Kreikassa. Kauden jälkeen seurakin ilmoitti kiinnostuksensa, mutta valmentaja halusi lopulta sinne Gavin Schmittin. Ymmärrän ratkaisun – onhan kanadalainen kova ukko. Myös Turkista tuli pari ihan hyvää tarjousta”, Mikko Oivanen kertoo.

Qatarin liiga ei ole Mikko Oivaselle ihan uusi tuttavuus, sillä hän piipahti yhdessä kaksosveljensä Matin kanssa maassa syksyllä 2012 järjestetyssä seurajoukkueiden MM-turnauksessa. He pelasivat tuolloin eri qatarilaisjoukkueissa lainapestillä Hurrikaanista. Qatarin liigassa on yhden ulkomaalaisen kiintiö.

”Sarja ei liene ihan niin kova, mihin olen tottunut. Joukkue on valmentajan mukaan hyvä, parempi kuin vuosiin. Pahin kilpailija Al-Rayyan voitti viime kaudella Qatarissa kaiken mahdollisen. Liigan pelisysteemi on melko mielenkiintoinen. Kaikki joukkueet pelaavat kaikki pelinsä samassa hallissa”, Oivanen tietää.

Qatar on jo kahdeksas maa, jossa Mikko Oivanen pelaa ammatikseen. Ennen Qataria ja Kreikkaa Huittisten mies on takonut palloa Turkissa, Puolassa, Ranskassa, Kiinassa ja Iranissa. Kotimaan Mestaruusliigassa Mikko Oivanen on edustanut Raision Loimua, rovaniemeläistä Santasportia, Vammalan Lentopalloa sekä Hurrikaani-Loimaata.

”Maanahan tämä on ihan mukava asustella. Kaupassa on laadukasta tavaraa ja kämppäkin on varmasti parhaimpia, joissa olen ulkomailla ollut. Sää kauden lopussa on vähän liian kuuma, mutta talvi täällä on hienoa aikaa”, Oivanen sanoo.

Maaotteluita 32-vuotiaalle Mikko Oivaselle on kertynyt kaikkiaan 214. Arvokisoissa Lauttakylän Lujan kasvatti on edustanut Suomea vuoden 2014 MM-kisoissa Puolassa sekä viidesti EM-kisoissa, viimeksi syksyllä vuonna 2015 Italiassa.

”Itselläni ei ole enää sellaista poltetta maajoukkuehommiin kuin aikoinaan oli, mutta mukava on ollut katsella MM-kisoja. Hyvin Suomi on pelannut”, Mikko Oivanen luonnehtii.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top