Vinkare turistina – Sastamala aloitti tubettaja-yhteistyön

Videoilla kaupunki tavoittelee uusia yleisöjä.

Uutiset

Samuli Kinnari

Vinkare

Vinkare turistina Sastamalassa.

Suosittu tubettaja Vinkare eli Ville Kankare on kotoisin Sastamalasta Stormista. Hänen YouTube-tilillään on tilaajia noin 146 600.

Vinkare haastoi itsensä kiertämään turistina Sastamalan liikkeitä ja nähtävyyksiä. Tubettaja vierailee muun muassa Kaalisaaren skeittiparkissa, Ellivuoressa ja vanhassa kesätyöpaikassaan Valokuvaamo Studio-86:ssa.

”Oli mukava löytää omasta kotikaupungista uusia puolia. Tuli myöskin nostalgiset fiilikset käydä niissä kohteissa, joissa nuorena on viettänyt paljon aikaa”, Vinkare kertoo. Yhteistyöhön hän lähti empimättä mukaan. ”Sastamalassa on mukava tehdä videoita ja on kiva tuoda omaa kotipaikkakuntaa tutuksi myös omille katsojille”, hän jatkaa. Vinkareen mukaan Sastamala oli mahtava paikka kasvaa aikuiseksi ja hänellä on paikkakunnalta paljon hyviä muistoja. ”Huomaan aina välillä kuinka kaipaan ison kaupungin vilinästä Sastamalan sopivaan sykkeeseen”, Vinkare sanoo.

Kaupungille tubettajayhteistyö on uusi avaus. ”Tavoittelemme Vinkareen kautta sellaisia yleisöjä, joita emme perinteisemmällä markkinoinnilla tai kaupungin omien kanavien kautta tavoita. Video antaa toivottavasti sysäyksen lähteä katsastelemaan Sastamalaa, ehkä joissain tapauksissa jopa ihan tositarkoituksella”, kertoo viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas.

Video on ensimmäinen kaupungin ja Vinkareen kolmen videon sarjana toteutettavasta kaupallisesta yhteistyöstä. Kaksi muuta videota julkaistaan Vinkareen kanavalla ensi keväänä.

Tubettajat ja kaupungit ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä. ”Mutta eivät yhtä laajasti kuin nyt Sastamalan kanssa”, kertoo Splay Suomi -verkoston Country Manager Stina Varsikko.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top