Pakkanen voi liukastuttaa teitä

Kuisma-myrskyn jälkeen pohjoisesta on virrannut koko maahan kylmää ilmaa.

Uutiset

Kuura

Kuisma-myrskyn jälkeen pohjoisesta on virrannut koko maahan kylmää ilmaa.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä lämpötila painuu pakkaselle lähes koko maassa. Kylmimmillään lännessä voi olla -4 astetta.

Pirkanmaalla ja Satakunnassa varoitetaan huonosta ajokelistä aamuyöllä ja aamulla. Syynä on tienpintojen jäätyminen.

Päivän kuluessa lounaisvirtaus alkaa voimistua. Siten myös yöt muuttuvat lämpimämmiksi.

Kylminä öinä ja aamuina lähinnä vesistöjen läheisyydessä sekä silloilla ja rampeissa voi esiintyä paikoin kuuraa ja mustaa jäätä. ”Nämä ensiliukkaat tahtovat aina yllättää autoilijat ja juuri paikallisuuden vuoksi ne ovatkin hyvin yllättäviä. Pyrimme varoittamaan liukkaista entistä herkemmin, jotta ikäviltä onnettomuuksilta vältyttäisiin”, kertoo Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Henri Nyman.

”Syksyn ensimmäisillä liukkailla keleillä varovaisuus on malttia. Turvaväli kannattaa pitää riittävänä ja huomioida, että jarrutusmatkat voivat olla totuttua pidempiä”, vinkkaa Liikenneviraston päivystävä liikennekeskuspäällikkö Juha Alikoivisto.

· ·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top