Mouhijärven maisemakyliin keksittiin virtuaalinen asuntonäyttely – Taloja voisi kiertää vaikka kännykällä

Kumppaneiksi kartoitetaan talotehtaita ja rakennusliikkeitä.

Uutiset

Samuli Kinnari

Rakennussuunnittelu

Sastamalan kaupungilla on ryhdytty visioimaan uudenlaisia tapoja markkinoida ja myydä asuintontteja. Yhtenä ideana keskusteluissa on ollut virtuaalinen asuntonäyttely.

Kävijä voi kiertää virtuaalisessa asuntonäyttelyssä taloja ja aluetta mallinnetussa ympäristössä esimerkiksi tabletilla, tietokoneella tai matkapuhelimella. Sastamalan kaupungingeodeetti Arto Vuorijärven mukaan idea sekä aluetta että sinne istutettuja taloja esittelevästä virtuaalinäyttelystä on ainakin valtakunnan tasolla uusi.

Virtuaalisen asuntonäyttelyn lanseerausta on kaavailtu toteutettavaksi Mouhijärven maisemakylien alueelle. Se joko täydentäisi oikeasti alueelle rakennettavia kohteita tai toteutettaisiin omana kokonaisuutenaan. Virtuaalisuudesta huolimatta näyttely pohjautuu kuitenkin todellisuuteen. ”Kaikki talot on suunniteltu todellisille, Mouhijärven maisemakylien alueella sijaitseville rakennuspaikoille ja ne ovat sellaisinaan ostettavissa ja toteutettavissa niille osoitetuille tonteille”, sanoo Vuorijärvi.

Tällä hetkellä virtuaalinen asuntonäyttely on suunnitteluasteella. ”Lähdemme seuraavaksi kartoittamaan talotehtaiden ja rakennusliikkeiden kiinnostusta. Tarkoitus on, että rakennusliike tai talotehdas osallistuu virtuaalinäyttelyyn omalla kustannuksellaan, mutta saa samalla ilmaista medianäkyvyyttä itselleen ja yhteistyökumppaneilleen. Hyvin suunniteltu kohde myös todennäköisesti johtaa kauppoihin näyttelyn aikana tai sen jälkeen”, summaa Arto Vuorijärvi.

Maisemakylien tontit tulevat varattavaksi ensi vuonna. Toteutuessaan virtuaalinen asuntonäyttely avautuisi vuonna 2020.

Päätavoitteena on markkinoida ja myydä Mouhijärven maisemakylien tontteja sekä kertoa samalla Sastamalasta potentiaalisena asuinpaikkana. Hanke on mukana elinvoimaohjelmassa. Se tukee kaupungin strategista tavoitetta muuttovoittoisesta ja modernista Sastamalasta.

·

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top